fbpx

Inspiratie

Loop je geregeld vast in je werk?

Hoe je werk georganiseerd is, bepaalt mede jouw succes.

Denk je wel eens na over wat jij nodig hebt om succesvol te zijn?
Het kan zijn dat onderdeel zijn van een hecht team in een levendige kantoortuin voor jou goed werkt. Of misschien presteer jij juist het beste wanneer je individualistisch werk doet, met de onvoorwaardelijke steun van je leidinggevende.
Vind je het heerlijk wanneer het werk op je afkomt, zoals toen ik vroeger als bijbaan achter de bar stond? Of bepaal je liever zelf je prioriteiten en je koers? Kortom, heb je bestaande structuren nodig of kom je juist structuur aanbrengen?

Een voorbeeld uit een coaching sessie, eerder deze week: een succesvolle ontwerper loopt vast in zijn werk. Iedere dag heeft hij heeft weer de grootste moeite om zijn werk op tijd af te krijgen. Zijn leven bestaat alleen nog maar uit werken. Zijn privé leven leidt er onder. 
En dat terwijl hij goed is in zijn vak en het werk voorheen zonder moeite deed.
Past het werken als ontwerper niet meer en is het tijd om iets anders te gaan doen? Of is er iets anders aan de hand?

Tijdens ons gesprek kwam naar voren dat hij vroeger in een team en op kantoor werkte. Het was de leukste tijd uit zijn carrière. Sinds een paar jaar werkt hij volledig remote. En heeft hij alle vrijheid. Zijn vrienden noemen het een ‘dream job’. Voor hem is het precies wat hij niet nodig heeft. De vrijheid zorgt ervoor dat hij verdwaalt in keuzes en uitstelgedrag.
En nu overweegt hij om een ander vak te kiezen.

Ik gaf hem terug hoe ik er naar kijk. 
Een ander vak kiezen om hoe het werk georganiseerd is, is voor mij niet logisch. De kans is aanwezig dat hij onterecht afscheid neemt van iets wat tot voor kort zijn passie was. En mogelijk loopt hij in een nieuwe baan en in een ander vakgebied weer tegen hetzelfde aan.

Eerst ontdekken wat er nodig is om succesvol te zijn.

En daar mee aan de slag. Daarna kan hij altijd nog van vakgebied wisselen.

Herkenbaar? En wil je weten hoe je daar mee om kunt gaan?
Laat me weten waar je tegenaan loopt en ik denk met je mee.