fbpx

Is Leiderschapscoaching wat je nodig hebt?

 • Je geeft leiding aan anderen
 • Je wilt je verder ontwikkelen als leidinggevende
 • Je gelooft in authenticiteit
 • Je bent op zoek naar manieren om je team beter te laten presteren
 • Je wilt graag zelfvertrouwen uitstralen
 • Je wilt werken aan besluitvaardigheid
 • Je wilt graag jouw coachingsvaardigheden vergroten
 • Je wilt werken aan jouw positionering

Moeiteloos en authentiek leiderschap.

Als leider probeer je anderen in de richting van een of meer betekenisvolle doelen te leiden. Leiderschap is het proces waarin je anderen beïnvloedt en hun inspanningen om een doel te behalen maximaliseert.

Authentiek leiderschap houdt in dat je trouw bent aan jezelf. Dat je leidt met integriteit en transparantie. En je woorden en acties zijn afgestemd op je waarden.

Als authentiek leider weet je hoe je verbinding met jezelf maakt. Je bent je bewust van je eigen krachten, zwaktes, waarden en doelen. Je weet hoe je contact maakt met je lijf. Je leidt vanuit je hoofd én je hart.

Leiderschap houdt in dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens, emoties en reacties. En dat je ervoor openstaat om te leren.

Moeiteloos leidinggeven begint met leiden vanuit je authentieke zelf. ‘Moeiteloos’ wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is, maar wel dat je geen rol hoeft aan te nemen. Je mag ‘gewoon’ jezelf zijn.

Leiderschap is een vak. Veelzijdig en uitdagend. Het gaat bij de meeste mensen niet vanzelf. Met de juiste begeleiding leer je vol zelfvertrouwen jouw plek als leider innemen. Zelfs wanneer het lastig wordt.

Leiden vanuit vertrouwen

Als manager of leider ben je zelf je meest belangrijke instrument. De basis van effectief leiderschap ligt in zelfkennis, zodat je kunt leiden vanuit vertrouwen.

Oog voor teamontwikkeling

Je ontdekt wat jouw team nodig heeft om te ontwikkelen. Je leert wat de verschillende fasen van teamontwikkeling zijn en welke leiderschapsstijlen je kunt toepassen.

Vergroot je besluitvaardigheid

Een gebrek aan zelfvertrouwen en bang zijn om fouten te maken houden je tegen om effectief beslissingen te maken. Coaching helpt je besluiten te nemen waar je achter kunt staan.

Tristan is een ervaren coach met een uitstekend empathisch vermogen, zonder je naar de mond te praten. Hij reikt handvatten aan die in de praktijk (werk en privé) relevant zijn en deelt theorie die je voor de rest van je leven mee kan nemen.

Vera Kleinendorst,

Wat kun je verwachten?

Leren leidinggeven draait om inzicht, oefenen en ervaren. Daarom is leiderschapscoaching van Growth Center praktijkgericht en toegespitst op jouw unieke situatie. Onze aanpak heeft een stevige basis in systemisch werk.

Tijdens de coachingsessies bouwen we stap voor stap aan effectief en authentiek leiderschap. Tussen de sessies door krijg je huiswerkopdrachten mee. Net als verschillende theorieën en modellen over leiderschap en teamontwikkeling.

Growth Center biedt leiderschapscoaching aan voor individuen en voor kleine management teams. Daarnaast verzorgen we in-house leiderschapsprogramma’s voor organisaties (klik om verder te lezen).

Met leiderschapscoaching leer je:

 • Hoe jij effectief en authentiek leidt, vanuit verbinding met jezelf en de ander
 • Hoe je jouw emoties en die van anderen beter begrijpt
 • Herkennen in welke fase van ontwikkeling jouw team zich bevindt
 • Wat jouw team nodig heeft
 • Hoe je hier op aan kunt sluiten vanuit situationeel leiderschap
 • Hoe je jouw besluitvaardigheid vergroot

Veelgestelde vragen

Voor wie is Leiderschapscoaching bedoeld?

Leiderschapscoaching van Growth Center is bedoeld voor leidinggevenden die hun leiderschapskwaliteiten verder willen ontwikkelen. Daarbij maakt het niet uit of je net gestart bent in je eerste leidinggevene rol, of al jaren leiding geeft. Ik raad je af met leiderschapscoaching te starten voordat je als leidinggevende bent gestart.

Leiderschapscoaching is bij uitstek ook geschikt voor ondernemers. Of je nu zelfstandig een bedrijf hebt opgericht, samen met een co-founder leiding geeft, of onderdeel bent van een management team – het programma helpt je jouw manier van leiding geven begrijpen en versterken.

Je kunt individueel, als duo of als (klein) management team deelnemen aan leiderschapscoaching. Voor grotere teams is een (inhouse) leiderschapsprogramma meer geschikt.

Twijfel je wat het beste past? Ik denk graag met je mee.

 

Wat is het verschil tussen Leiderschapscoaching en een Programma voor Leiderschapsontwikkeling?

De basis voor Leiderschapscoaching bestaat uit individuele coaching sessies. Wanneer je als duo of klein management team deelneemt, zijn er enkele aanvullende sessies met het team. De sessies vinden doorgaans plaats bij Growth Center.

De basis voor de Programma’s voor Leiderschapsontwikkeling ligt in sessies met het gehele leiderschapsteam. Er is altijd sprake van maatwerk. Teams zijn doorgaans groter (4 of meer). En de sessies vinden extern plaats. Naast het groepsprogramma zijn er individuele coaching sessies met de deelnemers. Afhankelijk van het programma en de groepsgrootte werk ik samen met andere leiderschapscoaches.

Twijfel je wat het beste bij je past?

Ik denk graag met je mee.

Op welk leiderschapsmodel is Leiderschapscoaching gebaseerd?

Tijdens de Leiderschapscoaching sessies komen veel effectieve leiderschapsmodellen aan bod, maar we definiëren geen van deze modellen als ‘beste’ manier van leiding geven.

De reden hiervoor is dat we uitgaan van jouw persoonlijkheid, ervaring en vaardigheden. De bewering dat er één manier van leiding geven is die voor ons allemaal het beste werkt, past hier niet bij.

Daarnaast geloof ik dat authenticiteit en het kunnen aanpassen van jouw leiderschapsstijl aan veranderende omgevingen een belangrijke sleutel is tot succes.

Hoeveel tijd kost het om deel te nemen aan Leiderschapscoaching?

Het programma bestaat uit 6 tot 8 coaching sessies. Elk van deze sessies duurt ongeveer anderhalf uur. Tussen de sessies door werk je aan een aantal opdrachten. En krijg je theorie mee. Gemiddeld ben je ongeveer 4 uur per twee weken bezig met het programma.

Wanneer je als duo of klein team deelneemt, vinden er twee groepssessies plaats.

Heb je een vraag?

Stel ‘m hier.