fbpx

Herken jij jezelf hierin?

  • Je twijfelt of je werk bij je past
  • Je vraagt je af of je relatie wel is wat je wilt
  • Je bent op zoek naar meer zingeving, voldoening en geluk
  • Je overweegt je leven heel anders in te richten
  • Je denkt wel eens na over manieren waarop je meer voor de maatschappij kunt betenen

Onzekerheid over één of meer belangrijke keuzes in je leven.

Een meerderheid van de hoogopgeleide mensen van eind 20, begin 30 krijgt te maken met het dertigersdilemma. Wanneer je bij jezelf het dertigersdilemma herkent, hoe ga je daar dan het beste mee om?

De afgelopen jaren heb ik tientallen mensen die worstelen met het dertigersdilemma verder geholpen.

Wanneer je opgroeit is de wereld om je heen groot en uitgestrekt. Beetje bij beetje leer je de wereld kennen. De meesten van ons leren hoe het is om vrienden te maken, verliefd te zijn, alcohol te drinken en op vakantie te gaan naar het buitenland. En tegen de tijd dat je enkele jaren werkervaring hebt, heb je al veel van de wereld om je heen verkend.

Nog altijd kun je genieten van het moois om je heen. Maar omdat je al zoveel aspecten van de wereld om je heen hebt leren kennen, verschuif je aandacht van de buitenwereld naar je wereld in jou: de binnenwereld.

Als er zoveel mogelijk is, wat wil je dan eigenlijk zelf? Dan wordt het bij veel mensen stil. Het voelt alsof de energie en besluitvaardigheid waarmee je vroeger door je leven ging er niet meer is. Het is alsof de oude brandstof waar je het vroeger zo goed op deed niet meer werkt. Maar waar je je nieuwe brandstof vandaan moet halen, dat weet je nog even niet.

De stem die de weg weet is voor de meesten van ons veel lastiger te horen dan het geluid van de buitenwereld. Maar die stem, die is er wel. En daarmee in essentie de weg uit het dertigersdilemma.

Op andere websites heb je misschien gelezen dat yoga, meditatie en sport je helpen. Ik geloof zeker dat alle drie je helpen om meer ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen. Maar met alleen sport, meditatie en yoga ga je er niet komen.

Het helpt je wanneer je begrijpt wat er aan de hand is. En wat er voor nodig is om belangrijke keuzes in je leven goed te kunnen maken. Zie het als een roadmap.

  • Wie je bent en waar je vandaan komt
  • Bewust worden van hoe je de dingen doet
  • Welke keuzes zijn er?
  • Toets wat bij je past

Wanneer je een belangrijke keuze in je leven maakt vanuit je ratio (vanuit “je hoofd”), zul je merken dat je blijft twijfelen. Wanneer je kiest in lijn met wie jij bent, ervaar je een gevoel van ontspanning. Wanneer je een keuze op de juiste manier maakt, voel je dat het klopt – en is er geen twijfel meer.

Growth Center is expert op het gebied van het Dertigersdilemma. Wij coachen en begeleiden hoger opgeleide professionals zowel in de regio Den Haag als online.

 

Vergroot je inzicht

Wanneer je op zoek bent naar verandering, is het vergroten van je inzicht de eerste stap.

Verken je mogelijkheden

Coaching biedt je nieuwe en onontdekte perspectieven en vergroot daarmee je keuzemogelijkheden.

Leef het leven dat bij jou past

Verbind je met wat voor jou het meest belangrijk is. En geef het voldoende ruimte in je leven.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of coaching is wat ik nodig heb?
Wanneer je op zoek bent naar hulp of begeleiding, zul je zien dat er verschillende opties beschikbaar zijn: coaches, counselors, adviseurs en therapeuten. Iedere groep zijn eigen aanpak heeft voor het helpen van cliënten. Daarom help ik je hier wat op weg door  de overeenkomsten en verschillen tussen deze verschillende groepen professionals toe te lichten.

Waar therapeuten gericht zijn op een probleem, werken coaches en counselors doelgericht en ontwikkelingsgericht. In de praktijk betekent dit dat een therapeut alle aspecten van een probleem uitgebreid zal willen onderzoeken. Terwijl een coach of counselor zich met name richt op het behalen van de doelen van cliënten en hun ontwikkeling als mens. Adviseurs tot slot, luisteren naar cliënten om hen vervolgens van advies te voorzien.

Coaches en counselors zullen de persoon die gecoacht wordt (of “coachee”) stimuleren om zelf antwoorden op vragen te vinden. Zo helpen coaches mensen zichzelf te helpen. En daarmee werken we aan het vergroten van de autonomie van jou als coachee. Op deze manier helpt coaching je niet alleen bij de uitdagingen en doelen die nu spelen. Maar helpt coaching je ook effectief om te gaan met toekomstige uitdagingen.

Hoe weet ik welke coach bij mij past?
Er zijn veel verschillende coaches. En er is veel verschil in de kwaliteit van de coaching diensten die worden aangeboden. Hier lees je waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar de juiste coach voor jou.

Allereerst wil je er zeker van zijn dat de coach waarmee je aan de slag gaat op professioneel niveau werkt. Zoek daarom naar een coach die geaccrediteerd is door een algemeen erkende instantie zoals het NOBCO in Nederland en EQA in Europa. Nu je weet waar je op moet letten als het gaat om kwaliteit en accreditatie, is het goed om te zoeken naar een coach die ervaring heeft met het onderwerp waar jij ondersteuning bij zoekt. Een voorbeeld: loopbaancoaching is iets anders dan het werken aan een burn out, wat weer heel iets anders is dan relatiecoaching.

Ik werk als coach aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarbij veel van mijn coachees – of cliënten – hoopgeleide professionals zijn. Ze zijn op zoek zijn naar zingeving, een optimale werk/privé balans of een carrière switch. Tot slot, is het een goed idee om op zoek te gaan naar een coach met wie het contact goed voelt. Vaak is dat iemand die nieuwsgierigheid in je aanwakkert.

De meeste professionele coaches bieden je de mogelijkheid om hen te leren kennen. Zo kun je hun manier van werken te ervaren, nog voordat je besluit een traject met hen aan te gaan. Doorgaans is dit in de vorm van een intakegesprek of inspiratiesessie. Hier plan je een vrijblijvende inspiratiesessie met mij in.

Wat kan ik van een coaching sessie verwachten?
Tijdens onze coaching sessies ontmoeten we elkaar of in persoon of online. Face to face coaching sessies duren ongeveer 90 minuten per sessie. Online sessies duren ongeveer 60 minuten per sessie.

Coaching is een doelgericht proces. Dat betekent dat we doelen stellen voor onze coaching sessies en we regelmatig inchecken en de vooruitgang bepalen. De basis voor de coaching sessies wordt gevormd door gesprekken. Vaak in combinatie met oefeningen en opdrachten vanuit het systemisch werkveld. Bij deze oefeningen nodig ik je uit om met meer dan alleen je hoofd betrokken te zijn. Je denkt in de oefeningen niet alleen na over een bepaalde situatie; je kunt daadwerkelijk in je lijf waarnemen wat voor jou de kloppende keuze is.

In veel gevallen krijg je één of meerdere opdrachten mee naar huis om aan te werken in de tijd tussen twee coaching sessies.

Een coaching traject klinkt als een flinke investering?
Coaching is niet gratis. En het is het geld dubbel en dwars waard wanneer het je helpt om een gelukkig leven te leven en aan een betekenisvolle carrière te werken.

Om coaching voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar te maken, betalen particuliere coachees een gereduceerd tarief. (Dit zijn de ‘vanaf’ prijzen die je op deze website ziet staan). En betalen zakelijke klanten wat meer.

Daarnaast kun je op verzoek gespreid betalen.

Heb je een vraag?

Stel ‘m hier.

En ik kom binnen een dag bij je terug.

1 + 2 =