fbpx

Insights

Don’t start with Why, start with Who

Wie kan jou het beste helpen om je doelen te bereiken?
Start with Who | Growth Center

Miljoenen mensen over de hele wereld lazen het boek “Start with why” van Simon Sinek. 
En ik ben er één van.

Sinek leert ons dat De Golden Circle bestaat uit ‘Why’, voor ‘How’ en ‘What’.
Een super inspirerende boodschap over leiderschap en zingeving die voor mij en vele anderen waardevol is geweest.

Onlangs leerde ik een andere en meer praktische manier van kijken. Want wat als je niet begint met ‘Why’ maar met ‘Who’? Oftewel: Wie kan mij het beste helpen om mijn doelen te bereiken?

Deze zomer koos ik ervoor om te investeren in twee onderdelen van mijn leven die voor mij belangrijk zijn: mijn ondernemerschap en het niveau waarop ik (golf)surf.

Dat ik mezelf wil blijven ontwikkelen als ondernemer, is niet zo’n gek idee als eigenaar van een coachingsbedrijf.
Daarnaast ik heb ik de afgelopen 10 dagen iedere dag gesurft met een surfcoach en videoanalyse. Ik heb in die 10 dagen meer geleerd over hoe ik surf dan in alle golven die ik surfte in de afgelopen 10 jaar.

Wil je mensen inspireren en bergen verzetten? Begin dan met jouw ‘Why’.

Wil je werken aan je eigen competentie, vaardigheden, carrière of de problemen waar je steeds tegenaan loopt? Begin dan met ‘Who’ – Wie kan jou hier over leren en jou het beste helpen?

Veel dank aan Simon Hartley en Pepijn Tigges

Wat is het dertigersdilemma?

Wat is het dertigersdilemma?

Als je rond de dertig bent, merk je misschien dat je prioriteiten en doelen beginnen te verschuiven. Je voelt misschien de druk om je te settelen, een gezin te stichten en carrière te maken. Tegelijkertijd kun je ook een gevoel van angst en onzekerheid over de...

Wat wil ik – Zo kom je erachter wat je echt wilt

Wat wil ik – Zo kom je erachter wat je echt wilt

Weten wat je wilt. Ergens klinkt het zo simpel. Want wie weet er beter waar jij behoefte aan hebt dan… jijzelf? Tegelijkertijd is het een kwestie die je langer bezig houdt dan je denkt. En vaker terugkomt dan je denkt. En dat is oké, want één van de fijnste dingen in...