fbpx

Insights

Growth Center – Introductie

Het verhaal van de Chinese Bamboe

Wanneer je een zaadje van een Chinese Bamboe ‘boom’ (bamboe is eigenlijk een grassoort) in de grond plant, gebeurt er de eerste vier tot vijf jaar niets.

Je geeft het zaadje water en je bemest het; iedere keer weer. Maar je ziet geen zichtbaar bewijs van een groeiende boom. De jaren gaan voorbij en dan ineens – in het vijfde jaar – komt de bamboescheut plots voor het eerst boven de grond uit. Om vervolgens in een periode van zes weken uit te groeien tot een boom van ongeveer 30 meter hoog!

De vraag is, of de boom nu 30 meter is gegroeid in 6 weken? Of in 5 jaar?

Het antwoord is dat de boom in de eerste 5 jaar een uitgebreid wortelstelsel heeft gevormd. Wat ‘m in staat stelt om in het vijfde jaar in record tempo in lengte toe te nemen.

De moraal van het verhaal is dat altijd een periode van investeren voorafgaat aan zichtbare resultaten.

We willen allemaal groeien, beter en groter worden. Maar soms voelt het halverwege alsof we verdwaald zijn en we onze bestemming niet zullen bereiken. De kunst is om je te blijven herinneren aan je bestemming. En om de groei te blijven voeden vanuit de bron.

Deze zomer was het voor mij tijd voor een groeispurt.

Ik voelde al even dat het werken met twee aparte bedrijven niet meer paste. Daarop besloot ik om mijn twee bedrijven in coaching en consultancy samen te voegen tot één.

Na maanden van onzichtbaar investeren is het resultaat dan nu zichtbaar: Growth Center.

Een nieuw bedrijf dat begeleiding biedt aan mensen en organisaties die willen groeien.

Wil je meer weten over Growth Center?
Of kan ik jou of jouw organisatie helpen groeien?

Plan dan een kennismaking.

Veel plezier en blijf groeien!

Wat is het dertigersdilemma?

Wat is het dertigersdilemma?

Als je rond de dertig bent, merk je misschien dat je prioriteiten en doelen beginnen te verschuiven. Je voelt misschien de druk om je te settelen, een gezin te stichten en carrière te maken. Tegelijkertijd kun je ook een gevoel van angst en onzekerheid over de...

Wat wil ik – Zo kom je erachter wat je echt wilt

Wat wil ik – Zo kom je erachter wat je echt wilt

Weten wat je wilt. Ergens klinkt het zo simpel. Want wie weet er beter waar jij behoefte aan hebt dan… jijzelf? Tegelijkertijd is het een kwestie die je langer bezig houdt dan je denkt. En vaker terugkomt dan je denkt. En dat is oké, want één van de fijnste dingen in...