fbpx

Coachingsprogramma voor een gemotiveerd, betrokken en succesvol team.

Coaching helpt medewerkers om zich te ontwikkelen, het beste uit zichzelf te halen en goed te presteren. Dit geldt ook voor de mensen die bij jou werken. De juiste, doelgerichte coaching zorgt voor nieuwe inzichten, prikkeling en groei.

Je voorkomt dat mensen vastlopen in werk of privé, uitgeput raken en minder plezier halen uit wat ze doen.

Een coachingsprogramma voor medewerkers is de meest effectieve manier op uit te dagen, grenzen te verleggen en te focussen op dat wat gelukkig maakt.

Met een coachingsprogramma investeer je in de ontwikkeling van jouw werknemers. Mensen die betrokken zijn, zich goed voelen en goed presteren.

Want wie lekker in zijn vel zit, komt goed tot zijn recht. Zo bouw je samen aan een ijzersterk team.

Growth Center verzorgt coaching voor medewerkers vanuit Den Haag voor klanten in de Randstad en ook voor enkele organisaties in het buitenland.

Persoonlijke aandacht

Ieder mens is uniek en iedere leercurve ook. Met coaching help je iedereen tot zijn recht te komen, ongeacht voor uitdagingen iemand staat.

Gemotiveerde mensen

Coaching biedt uitdaging, inzichten en groei. Mensen die worden uitgedaagd, zich goed voelen en de ruimte krijgen om te leren, zijn het meest gemotiveerd.

Betere prestaties , lager verzuim

Coaching helpt medewerkers hun volle potentieel te benutten en beter omgaan met veranderingen. Voor een gezond, productief en succesvol team.

Wat kun je verwachten?

Growth Center biedt maatwerk coachingsprogramma’s aan die richting geven, inspireren en motiveren. Het doel om medewerkers in jouw organisatie verder te begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Want wie lekker in zijn vel zit, komt goed tot zijn recht.

Een coachingsprogramma voor medewerkers  is altijd op maat gemaakt. Het is een investering van beide kanten. En daarom vanuit de intentie om langere tijd met elkaar samen te werken.

Het vertrekpunt is dat we samen de doelstellingen bepalen. Wat hoop je te bewerkstelligen? Wat kom je nu vaak tegen in de organisatie? En hoe zou je dat liever zien?

Vervolgens kijken we naar het raamwerk. Eén budget voor de hele organisatie? Of liever afrekenen per traject? En welke voorwaarden zijn er verbonden aan deelname aan coaching sessies?

Doordat we heel betrokken zijn bij wat er speelt bij werknemers – en evengoed bij managers – leren we een organisatie in een hoog tempo kennen. Dit zorgt ervoor dat we veel waarde kunnen toevoegen. In individuele coaching sessies. Maar ook door met het management te delen wat ons opvalt.

 

Wanneer een coaching programma eenmaal gestart is, ontvang je als organisatie feedback en suggesties voor verbetering. Hierbij houden we ons altijd aan de regels van het coaching vak. Feedback geven we alleen met instemming en wanneer deze niet te herleiden is naar een individuele medewerker.

Vaak trainen we daarnaast ook het management. Je leest hier meer over leiderschapsontwikkeling.

Wat kun je verwachten van coaching voor werknemers?

  • Betere prestaties
  • Beter communiceren en beter samenwerken
  • Toename in tevredenheid en retentie
  • Ontwikkeling van (nieuw) leiderschap
  • Vergroten van probleemoplossend vermogen en besluitvaardigheid
  • Groter aanpassingsvermogen en meer flexibiliteit
  • Effectiever omgaan met conflicten

Veelgestelde vragen

Wat onderscheidt jou van andere coaches?

Als coach en organisatieontwikkelaar werk ik graag samen met stevige (young) professionals aan uitdagingen in zowel hun privé als zakelijke levens. De meeste mensen met wie ik samenwerk stellen net als ik hoge verwachtingen aan zichzelf en hun omgeving.

Voor ik Growth Center oprichtte, werkte ik in meerdere grote professionele organisaties, zoals KPN, Exact en Coolblue. Ook heb ik met meerdere startups en scale ups samengewerkt. Ik weet uit ervaring wat er voor nodig is om succesvol te zijn als professional, leider van een team, of lid van een management team.

Ik heb meerdere coaching opleidingen afgerond, waaronder een aantal in systemisch werk. Ik heb daarnaast een Master afgerond in Organisatie- en Sociale Psychologie en een Executive MBA.

Met wat voor bedrijven werk je samen?

Ik heb ervaring met werken in zowel grote als kleine organisaties. Variërend van startups tot grote internationale corporate bedrijven. De afgelopen 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het werken met bedrijven in het MKB. Vaak gaat het om scale ups – relatief jonge, snelgroeiende bedrijven.

Waar vindt de coaching voor werknemers plaats? Coach je ook op de werkvloer?

Idealiter vinden coaching sessies buiten de normale werkomgeving plaats. Growth Center heeft een coachruimte in Den Haag en is makkelijk bereikbaar met de auto of het OV. Parkeren is gratis.

In overleg is het mogelijk om voor coaching sessies met medewerkers in de grote steden in de Randstad af te spreken. Ik maak dan gebruik van de locaties van Het Coachhuis.

Ik werk ook met mensen die niet in staat zijn om face to face af te spreken. Zoals mensen die buiten Nederland zijn. Voor hen zijn video coaching sessies heel geschikt. Online sessies duren iets korter: ongeveer een uur.

Wat voor mensen begeleid je zoal?

Vaak werk ik samen met mensen die hun talenten en potentieel verder willen verkennen en ontwikkelen. Daarnaast werk ik met mensen die aan een specifiek onderwerp wiIlen werken. Het kan zijn dat ze het gevoel hebben niet verder te komen, voor een lastige situatie staan of willen werken aan prioriteiten en richting in hun leven.

In het algemeen werk ik met hoger opgeleide mensen die hoge verwachtingen stellen aan zichzelf en hun omgeving.

Heb je een vraag?

Stel ‘m hier.