fbpx

OVER GROWTH CENTER

Coaching, Leiderschapsontwikkeling & Organisatieontwikkeling.

Mijn naam is Tristan van der Hoeven en ik heb een passie voor ontwikkeling. Ik help mensen en organisaties groeien.

Ik ben internationaal geaccrediteerd als Senior Coach, rondde een master in Organisatie- en Sociale psychologie af en ik werkte jarenlang succesvol in het bedrijfsleven.

Tristan van der Hoeven

Coach, ondernemer, vader, vriend en surfer.

Ik ben Tristan van der Hoeven. En vanuit een enorme passie en nieuwsgierigheid voor groei en ontwikkeling heb ik Growth Center opgericht.

Ik werk met hoger opgeleide professionals in de regio Den Haag, de Randstad én online. Inmiddels weten mensen uit de hele Randstad mij te vinden. Ook coach ik online medewerkers van scale ups met vestigingen in steden als Berlijn, Lissabon, Dublin en Barcelona.

Alle individuele coaching sessies doe ik zelf. Wanneer ik werk met teams, werk ik geregeld samen met experts in leiderschap en teamontwikkeling.

Hoe het begon

Nadat ik mijn master in Organisatie- en Sociale psychologie had afgerond, ben ik als management potential gaan werken bij een groot bedrijf. Na een jaar of vijf kreeg ik mijn eerste leidinggevende functie.

De leukste momenten en grootste successen in mijn werk draaiden om het bouwen van sterke teams en het samenwerken met de mensen om me heen.

Helaas had ik als leidinggevende in een hele grote organisatie maar een beperkte invloed op de koers die we als team konden varen. Ik merkte dat ik geregeld een boodschap aan mijn team vertelde, waar ik zelf niet achter stond.

Wat wil ik echt?

Het werd gaandeweg steeds duidelijker dat mijn werk niet bij me paste. En na een aantal goede gesprekken bij een coach was het me duidelijk dat ik niet op mijn plek zat. Sterker nog: ik was mezelf in mijn werk aardig kwijt geraakt.

Het was tijd om te ontdekken wat ik écht wilde doen.

 

Soul searching in Australië

Ik kocht een ticket naar Australië. En ik nam afscheid van m’n werk, mijn vrienden en mijn familie. In een omgebouwd camperbusje reed ik maanden lang langs de kust en genoot ik van het ongecompliceerde leven in de buitenlucht. Surfen, kitesurfen en meditatie bepaalden het ritme van de dag. En langzaam maar zeker vond ik mezelf weer terug.

“Ik help mensen en organisaties groeien.”

Mijn trip naar Australië liet me inzien dat ik niet gelukkig word van winstmarges of productspecificaties. Ik wil sterke teams bouwen en mensen helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Twee zinnen kwamen tijdens mijn reis telkens weer bij me terug: “Ik help mensen groeien. En “Ik help organisaties groeien”.

Na 7 maanden was het tijd om weer naar huis te gaan.

Terug in Nederland startte ik mijn eerste bedrijf. Als consultant werkte ik met scale-ups aan het creëren van sterke teams en aan leiderschap. Al snel daarna volgde ik mijn eerste coachingsopleiding. De eenvoud en effectiviteit van coaching verraste me en was direct een waardevolle toevoeging op mijn werk als consultant. In coaching wilde ik me verder verdiepen!

Coaching

En dat is wat ik deed. Sinds 2015 begeleid ik mensen als coach en heb ik me verder gespecialiseerd, waaronder in systemisch werk. Dit zorgt ervoor dat ik snel en diep tot in de kern kan doordringen.

Groei ontstaat niet door aan de buitenkant te sleutelen, maar komt van binnenuit. Het is een inside-out beweging.

Bewust leven

Mijn sabbatical liet me inzien wat ik belangrijk vind en waar ik energie van krijg. Dit helpt me nog iedere dag. Inmiddels ben ik samen met mijn vriendin en ons zoontje. Maar nog altijd gaan we graag op roadtrip, surf ik wanneer ik kan en is meditatie een onderdeel van mijn leven. Dit, in combinatie met mijn werk als coach, zorgt voor de ideale balans. Mijn balans.

Jouw coach in Den Haag

Als NOBCO geaccrediteerd coach en psycholoog in de regio Den Haag help ik je het beste uit jezelf te halen en de verandering te creëren die je zoekt.

Ik help je focussen op wat voor jou belangrijk is. Daarbij kijken we naar wie jij bent, wat je kunt en waar je naartoe wilt. Door te luisteren, vragen te stellen, je uit te dagen en te confronteren, help ik je ontdekken wat je wilt en hoe je daar komt.

In een coachingstraject doorbreek je patronen en gedachten die je niet verder brengen. En leer je vanuit nieuw perspectieven naar situaties kijken. Zo creëer je meer innerlijke rust en leer je passende keuzes maken.

Naast een Master in Organisatiepsychologie volgde ik diverse coaching opleidingen. Ik ben gespecialiseerd in loopbaancoaching en systemisch werk. Bij Growth Center vind je dan ook op bijna iedere coachvraag een passend antwoord.

Naast mijn werk voor Growth Center, kun je mij ook vinden als Trainer en Opleider, bij Coachcenter.

Benieuwd wat ik nog meer heb gedaan?

 

Heb je een vraag?

Stel ‘m hier.

En ik kom binnen een dag bij je terug.