fbpx

Herken jij jezelf hierin?

 • Je wilt richting geven aan je leven
 • Je wilt doelen stellen. En je doelen bereiken.
 • Je bent op zoek naar zingeving, voldoening en geluk
 • Je wilt beter omgaan met stress
 • Je wilt werken aan een gezonde work-lifebalance
 • Je wilt werken aan betekenisvolle relaties

Leer jezelf beter kennen en besturen dan ooit tevoren.

Life coaching biedt je een veilige ruimte om te ontdekken wie je bent, wat je wilt, hoe je daar komt en wat je nu nog tegenhoudt.

Je gaat aan de slag met de uitdagingen die nu spelen in je leven. Dat kan van alles zijn. Denk maar aan omgaan met veranderingen, er achter komen wat je wilt, het managen van stress, je verbinden in een relatie, een gezonde work life balance of het stellen van grenzen.

Maar ook (terugkerende) problemen op je werk kun je met life coaching aanpakken.

Als life coach vertel ik je wat ik zie, daag ik je uit en laat ik je zelf ontdekken. Ik zet je in beweging en help je bij de verandering waar je naar verlangt.

We stellen concrete doelen op waar we naartoe werken. En gaandeweg leer je meer over jezelf dan ooit tevoren.

Growth Center is jouw life coach in de regio Den Haag of online.

Vind jouw antwoorden

Je weet wat je wilt, hoe je daar komt en je maakt keuzes die bij jou passen.

Vergroot je zelfvertrouwen

Je raakt bekend met je eigen patronen en kunt op jezelf terugvallen.

Volg je dromen

Je ontdekt wat je nodig hebt en je leert jouw doelen bereiken.

Al bij het intakegesprek wist Tristan perfect aan te voelen wat er speelt. Tristan’s methode van systemisch coachen was zeer effectief en gaf mij inzicht in veel meer dan de vraag die ik eigenlijk had. Hij is duidelijk, weet de vinger op de goede (zere) plek te leggen en is daarbij niet bang om ook wat van zichzelf te tonen.

Sander Valentijn, Data ANALYST BIJ DE NEDERLANDSE LOTERIJ

Wat je kunt verwachten van life coaching.

In onze coaching sessies beginnen we bij jou: wie ben je, waar kom je vandaan en waar word je blij van? Waarom doe je de dingen die je doet en wat heeft je gebracht tot waar je nu bent?

Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en patronen. En dat is een belangrijke voorwaarde voor de keuze om het anders te doen.

Tijdens coaching sessies zijn we in gesprek en we vullen de gesprekken aan met oefeningen en opdrachten. Op die manier ben je niet alleen met je verstand betrokken, maar kun je met je lijf voelen wat er gebeurt.

De oefeningen die we doen, zijn afkomstig uit het systemisch werk. Je denkt in de oefeningen niet alleen na over een bepaalde situatie; je neemt daadwerkelijk in je lijf waar wat voor jou de juiste keuze is.

Onze emoties zijn bepalend voor ons gedrag. En pas wanneer het anders voelt, ga je het ook ander doen.

Je komt uit je hoofd en in je lijf. En dat helpt je om keuzes te maken in lijn met wie jij bent.

Coaching kost tijd, energie en focus. Met een nieuwsgierige houding, de juiste energie en reflecterend vermogen merk je al snel dat je stappen zet die je eerder niet voor mogelijk hield. En dat is precies waar life coaching om draait.

Een life coach helpt je:

 • Luisteren naar je intuïtie
 • Leven naar je waarden en ambities
 • Keuzes maken uit je hoofd én je hart
 • Vertrouwen op jezelf
 • Innerlijke conflicten oplossen
 • Gezonde relaties aangaan
 • Grenzen bewaken
 • Je leven leiden zoals jij het wilt

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of life coaching is wat ik nodig heb?

Wanneer je op zoek bent naar coaching of begeleiding, zul je zien dat er verschillende opties beschikbaar zijn: coaches, counselors, adviseurs en therapeuten. Iedere groep zijn eigen aanpak om jou te helpen. Daarom help ik je hier op weg door  de overeenkomsten en verschillen tussen deze verschillende groepen professionals toe te lichten.

Waar therapeuten gericht zijn op een probleem, werken coaches en counselors doelgericht en ontwikkelingsgericht. In de praktijk betekent dit dat een therapeut alle aspecten van een probleem uitgebreid zal willen onderzoeken. Terwijl een coach of counselor zich met name richt op het behalen van de doelen van cliënten en hun ontwikkeling als mens. Adviseurs tot slot, luisteren naar cliënten om hen vervolgens van advies te voorzien.

Coaches en counselors zullen de persoon die gecoacht wordt (of “coachee”) stimuleren om zelf antwoorden op vragen te vinden. Zo helpen coaches mensen zichzelf te helpen. En daarmee werken we aan het vergroten van de autonomie van jou als coachee. Op deze manier helpt coaching je niet alleen bij de uitdagingen en doelen die nu spelen. Maar helpt coaching je ook effectief om te gaan met toekomstige uitdagingen.

Hoe weet ik welke levenscoach bij mij past?

Er zijn veel verschillende coaches. En er is veel verschil in de kwaliteit van de coaching diensten die worden aangeboden. Hier lees je waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar de juiste coach voor jou.

Allereerst wil je er zeker van zijn dat de coach waarmee je aan de slag gaat op professioneel niveau werkt. Zoek daarom naar een coach die geaccrediteerd is door een algemeen erkende instantie zoals het NOBCO in Nederland en EQA in Europa. Nu je weet waar je op moet letten als het gaat om kwaliteit en accreditatie, is het goed om te zoeken naar een coach die ervaring heeft met het onderwerp waar jij ondersteuning bij zoekt. Een voorbeeld: loopbaancoaching is iets anders dan het werken aan een burn-out, wat weer heel iets anders is dan relatiecoaching.

Ik werk als coach aan persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarbij veel van mijn coachees – of cliënten – hoopgeleide professionals zijn. Ze zijn op zoek zijn naar zingeving, een optimale werkprivébalans of een carrière switch. Tot slot, is het een goed idee om op zoek te gaan naar een coach met wie het contact goed voelt. Vaak is dat iemand die nieuwsgierigheid in je aanwakkert.

De meeste professionele coaches bieden je de mogelijkheid om hen te leren kennen. Zo kun je hun manier van werken te ervaren, nog voordat je besluit een traject met hen aan te gaan. Doorgaans is dit in de vorm van een intakegesprek of kennismaking. Hier plan je een vrijblijvende kennismaking met mij in.

Wat kan ik van een coaching sessie verwachten?

Tijdens onze coaching sessies ontmoeten we elkaar of in persoon of online. Face to face coaching sessies duren ongeveer 90 minuten per sessie. Online sessies duren ongeveer 60 minuten per sessie.

Coaching is een doelgericht proces. Dat betekent dat we doelen stellen voor onze coaching sessies en we regelmatig inchecken en de vooruitgang bepalen. De basis voor de coaching sessies wordt gevormd door gesprekken. Vaak in combinatie met oefeningen en opdrachten vanuit het systemisch werkveld. Bij deze oefeningen nodig ik je uit om met meer dan alleen je hoofd betrokken te zijn. Je denkt in de oefeningen niet alleen na over een bepaalde situatie; je kunt daadwerkelijk in je lijf waarnemen wat voor jou de kloppende keuze is.

In veel gevallen krijg je één of meerdere opdrachten mee naar huis om aan te werken in de tijd tussen twee coaching sessies.

Kan ik de life coaching ook online krijgen?

Ja dat is mogelijk. Growth Center biedt je topkwaliteit life coaching in de regio Den Haag en online. Een online kennismaking duurt 45 minuten via je laptop en Google Meet, vanuit huis of kantoor. Bij het plannen van een kennismaking kun je aangeven dat je online wil kennismaken. 

Wat kost een life coach? Is het een flinke investering?

Coaching is niet gratis. En het is ook waar dat coaching het geld dubbel en dwars waard is. Zeker wanneer het je helpt om een gelukkig leven te leven en aan een betekenisvolle carrière te werken.

Om coaching voor een zo breed mogelijk publiek beschikbaar te maken, betalen particuliere coachees een gereduceerd tarief. En betalen zakelijke klanten wat meer.

Daarnaast kun je op verzoek gespreid betalen.

Growth Center – Tristan van der Hoeven

Ik ben Tristan van der Hoeven.

Als NOBCO geaccrediteerd coach en psycholoog help ik jou het beste uit jezelf te halen en de verandering te creëren die je zoekt. Door te luisteren, vragen te stellen, je uit te dagen en te confronteren. Ik help je ontdekken wat je wilt en hoe je daar komt.

Growth Center – Tristan van der Hoeven

Heb je een vraag?

Stel ‘m hier.

En ik kom binnen een dag bij je terug.