fbpx

Waarom Teamcoaching?

In de dynamische wereld van vandaag is effectieve samenwerking binnen teams essentieel voor het succes van iedere organisatie. Onze aanpak van Teamcoaching gaat verder dan je gewend bent en draait om de cruciale rol van samenwerking in het behalen van doelen.

Hier zijn drie essentiële redenen waarom teamcoaching een onmisbaar instrument is voor het versterken van jouw team en het bevorderen van een positieve werkomgeving.

1. Verbeterde Communicatie en Samenwerking
Een van de voornaamste redenen waarom organisaties kiezen voor teamcoaching is het streven naar verbeterde communicatie en samenwerking binnen teams. In onze sessies richten we ons op het identificeren en overwinnen van communicatiebarrières, het bevorderen van open dialoog en het opbouwen van een sterke onderlinge band. Door te werken aan effectieve communicatie ontstaat een omgeving waarin teamleden elkaar begrijpen, waarderen en ondersteunen.

2. Oplossen van Conflicten en Verbeteren van de Teamdynamiek
Teamconflicten kunnen destructief zijn voor de prestaties en de sfeer binnen een organisatie. Onze teamcoaching richt zich op het proactief aanpakken en oplossen van conflicten, met als doel een positieve teamdynamiek te bevorderen.

Growth Center werkt volgens de principes van Systemisch Werk. Binnen dat kader werken we onder andere met de fasen van teamontwikkeling volgens Tuckman en Kouwenhoven en de piramide van Lencioni. Zo helpen we teams obstakels te overwinnen en gezamenlijk(e) doelen te bereiken.

3. Stimuleren van Creativiteit en Innovatie
Een teamcoaching traject bij Growth Center zorgt voor een omgeving waarin creativiteit en innovatie worden gestimuleerd. We geloven dat diversiteit binnen teams een kracht is en streven ernaar om de unieke bijdragen van elk teamlid te benutten. Door teamleden te stimuleren hun ideeën te delen en innovatieve oplossingen te verkennen, bouwen we aan een cultuur waarin teams niet alleen aan de verwachtingen voldoen, maar deze overtreffen.

Bij Growth Center begrijpen we dat elke organisatie uniek is, met specifieke uitdagingen en doelstellingen. Onze teamcoaching diensten zijn daarom ontworpen om aan te sluiten bij de specifieke behoeften van jouw team en organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe teamcoaching een positieve impact kan hebben op jouw teamdynamiek en prestaties.

Investeren in de groei van je team is investeren in het succes van jouw organisatie!

Communicatie en samenwerking

We leggen focus op het herkennen en overwinnen van communicatie barrières, waarbij we een open dialoog bevorderen en een sterke onderlinge band opbouwen. Effectieve communicatie is essentieel voor een omgeving waarin teamleden elkaar begrijpen, waarderen en ondersteunen.

teamdynamiek EN CONFLICTEN

Wij geloven in het proactief aanpakken en oplossen van teamconflicten. En we werken aan het bevorderen van een positieve teamdynamiek.  Op die manier ondersteunen we teams bij het overwinnen van obstakels en het gezamenlijk bereiken van doelen.

Creativiteit en innovatie

In onze teamcoaching trajecten werken we aan een cultuur van creativiteit en innovatie. Daarvoor is het nodig om de unieke bijdrage van elk teamlid te zien en te benutten. Dit doen we door de juiste voorwaarden te scheppen en teamleden te stimuleren hun ideeën te delen en innovatieve oplossingen te verkennen.

Versterk de onderlinge samenwerking

Onze teamcoaching programma’s zijn gebaseerd op erkende modellen voor teamontwikkeling. We maken gebruik van de fasen van teamontwikkeling volgens Tuckman en Kouwenhoven, evenals het model van Lencioni. Daarnaast passen we de principes van Systemisch Werk toe. Dit zorgt ervoor dat we effectieve strategieën toepassen om specifieke teamuitdagingen aan te pakken en een sterke onderlinge samenwerking te bevorderen. Ontdek hoe teamcoaching kan bijdragen aan het behalen van specifieke doelstellingen en het overwinnen van uitdagingen.

Wat kun je verwachten van Teamcoaching?

Bij Growth Center geloven we in een op maat gemaakte aanpak. Ontdek onze werkwijze en hoe we de unieke behoeften van jouw team aanpakken. Door de combinatie van bewezen modellen, het toepassen van de systemische principes en maatwerk bieden we een holistische benadering die leidt tot blijvend resultaat.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een teamcoaching sessie eruit?

Een teamcoaching sessie bij Growth Center is gericht op plek, interactie, communicatie en het aanpakken van specifieke teamuitdagingen. Onze ervaren teamcoaches maken gebruik van de fasen van teamontwikkeling en het model van Lencioni om een positieve en constructieve omgeving te creëren.

Wij werken bij voorkeur op een andere locatie dan waar de werkplek is en in dagdelen.

Wat onderscheidt Growth Center van andere coachingsbureau?

Bij Growth Center onderscheiden we ons door de integratie van systemisch Werk met erkende modellen van onder andere Tuckman, Kouwenhoven, en Lencioni. Dit, in combinatie met onze diepgaande expertise en resultaatgerichte aanpak, zorgt voor duurzame groei en ontwikkeling in jouw team.

Waar vinden de teamcoaching sessies plaats?

Onze coachingsruimtes bevinden zich in Den Haag en grote steden in de Randstad. We streven naar een locatie die praktisch en goed bereikbaar is voor jouw team, waardoor deelname aan onze sessies eenvoudig en toegankelijk is.

Welke interventies gebruikt een teamcoach?

Onze teamcoaches passen verschillende effectieve interventies toe, gebaseerd op bewezen modellen en afgestemd op de specifieke behoeften van jouw team.

We werken zowel met de leidinggevende van het team, als met de leden van het team. En uiteraard ook met beiden.

Wat zijn de kosten voor teamcoaching?

Onze teamcoaching trajecten worden op maat gemaakt, rekening houdend met de grootte van jouw team en de specifieke behoeften. Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en een offerte.

Growth Center – Tristan van der Hoeven

Ik ben Tristan van der Hoeven.

Als NOBCO geaccrediteerd coach en psycholoog help ik jou het beste uit jezelf te halen en de verandering te creëren die je zoekt. Door te luisteren, vragen te stellen, je uit te dagen en te confronteren. Ik help je ontdekken wat je wilt en hoe je daar komt.

Growth Center – Tristan van der Hoeven

Growth Center werkt onder meer voor:

Heb je een vraag?

Stel ‘m hier.