fbpx

Insights

Dat wat je aandacht geeft groeit

Over aandacht, geduld en eekhoorns in je tuin.

Op de foto zie je onze zoon. Enthousiast slaat hij tegen de ramen wanneer een eekhoorn hem ’s ochtends vanuit de tuin herkent en hem van dichtbij komt bekijken. Hij – ons zoontje – is nu ruim een jaar oud en spreekt inmiddels een handvol woordjes. Maar hij begrijpt al wel veel meer dan dat. Als we “eekhoorn” zeggen, kijkt hij verwachtingsvol in de richting van de tuin.

Eén dag voordat hij wat aan de vroege kant werd geboren, verhuisden mijn vriendin en ik naar ons huidige huis. Een huis met een geweldig mooie tuin.
Toen we er pas woonden, zagen we heel af en toe in de verte een eekhoorn, hoog in de bomen. Niet veel later gaf ik mijn vriendin twee kleine houten huisjes, een touwbrug en een set mandjes waarin je nootjes kunt plaatsen kado. Ze moest even aan het kado wennen.

Iedere week vulden we de voerbakjes trouw met speciaal eekhoornvoer. De eerste paar maanden zagen we hoe het eekhoornvoer vooral de vogels in onze tuin goed smaakte. En heel soms zagen we een eekhoorn in onze tuin. We leerden dat walnoten favoriet zijn voor eekhoorns. En dat we de huisjes beter wat hoger in de boom konden plaatsen en niet op het (zuid)westen.

Een klein jaar later zien we iedere ochtend één of twee eekhoorns in onze tuin wanneer we opstaan. Vaak op nog geen halve meter afstand, aan de andere kant van het raam. Het lijkt erop dat we een aantal vaste gasten hebben: Grote Freek, Kleine Freek en Chip.

Deze week liet voor het eerst een eekhoorn zich zien tijdens een coaching sessie – en besloot ik dit stukje te schrijven.

“Dat wat je aandacht geeft groeit.”

Wanneer je graag iets wilt bereiken, vergroot je je kansen oneindig door er tijd, liefde en aandacht in te investeren. De boeken ‘The talent code‘ en ‘Grit‘ (lezen!) leren je dat mensen niet met een enorme dosis talent worden geboren. Maar dat goede prestaties het resultaat zijn van het investeren van tijd, liefde en aandacht.

Vaak ontbreekt het ons niet aan de juiste intenties om aan de slag te gaan met dat wat belangrijk voor ons is. Maar missen we focus.
Stel je nu eens voor dat er voldoende focus, tijd, liefde en aandacht beschikbaar voor je is. Op welk gebied wil jij dan groeien?

Wat is het dertigersdilemma?

Wat is het dertigersdilemma?

Als je rond de dertig bent, merk je misschien dat je prioriteiten en doelen beginnen te verschuiven. Je voelt misschien de druk om je te settelen, een gezin te stichten en carrière te maken. Tegelijkertijd kun je ook een gevoel van angst en onzekerheid over de...

Wat wil ik – Zo kom je erachter wat je echt wilt

Wat wil ik – Zo kom je erachter wat je echt wilt

Weten wat je wilt. Ergens klinkt het zo simpel. Want wie weet er beter waar jij behoefte aan hebt dan… jijzelf? Tegelijkertijd is het een kwestie die je langer bezig houdt dan je denkt. En vaker terugkomt dan je denkt. En dat is oké, want één van de fijnste dingen in...